Home Events Excursie de primăvară în natură

Excursie de primăvară în natură

La început de primăvară vă invităm pe potecile noastre secrete!

🌱Sâmbătă 9 aprilie🌱 explorare spre Culmea Priseaca, din Masivul Leaota (satul Lunca Gârții)

Adunăm din nou ceata de 10 copii exploratori (6-12 ani) pe care să îi ghidăm jucăuș o zi întreagă prin munți alături de părinți, și însoțiți de noi – un ghid montan și o educatoare în natură.

Suntem pregătiți cu jocuri educative despre 🌿 cum se trezește natura primăvara, 🐾 animale care ies din hibernare, 🦊 povestim despre ecologie și protecția naturii.

  • Gândim această ieșire ca un mix de ludic și experiențe de învățare în natură.
  • Concepem un cadru în care copilul poate explora muntele atât alături de părinți, cât și de alți copii.
  • Traseul va fi presărat cu jocuri și activități educative, inspirate de filosofii educaționale de tipul Montessorii și învățare experențială.
Noi suntem Cristina Cucu, Gențiana Albotă și Ștefan Mera

Siguranța traseului va fi asigurată de Cristina (Cuca) de la Boots on Roots, ghid montan de 5 ani, căreia îi place să motiveze atunci când vine greul urcării și să răsplătească efortul cu porții generoase de râs.

Ludicul și partea pedagogică vor fi meșterite de Gențiana de la Ludic Nature, educator în natură cu 10 ani de experiență în lucrul cu copii. Ea își propune să declanșeze avalanșe de curiozități și mirări în fața naturii.

Suportul logistic și multe informații despre plante, legende locale vor fi acordate de Ștefan, farmacist de profesie și împătimit al muntelui.

💰 Vă propunem o formă de contribuție în sistem de economie a darului, pentru că vrem să facem accesibilă descoperirea naturii pentru copii și familii din contexte sociale diferite.

Vă puteți plasa oriunde este confortabil pentru voi în intervalul 150 – 250 Ron un copil + un adult. Pentru fiecare membru extra al familiei 70 – 120 Ron.

Pentru a putea avea o organizare lină a excursiei este necesar un avans de 100 Ron care reprezintă rezervarea locului în excursie. Avansul nu se returnează în caz că vă răzgândiți în privința participării, acesta se va folosi pentru cheltuielile de organizare și management de proiect.

Avansul se returnează doar în cazul anulării excursiei din cauza condițiilor meteo, grup mai mic de 3 copii, măsuri de siguranță și protecție Covid.

Înscrierea și informații suplimentare pe mailul cristina@bootsonroots.com sau la telefon 0724 073 621 (Gențiana).

Vă așteptăm cu drag!
Cristina, Gențiana și Ștefan

 

Hourly Schedule

Durată și desfășurare

10:00
Întâlnire
Întâlnire, joc de grup și de cunoaștere. Apoi pornim pe o potecă ce urcă domol (diferență mică de altitudine, aprox. +350 m), traseul fiind presărat cu jocuri educaționale: 🌿 cum se trezește natura primăvara; 🌲 identificarea arborilor - explorăm ludic și senzorial scoarțele; 🐾 animale care ies din hibernare; 🐿️ activitate de landart; 🌾 ecologie și protectia naturii.
13:00
Pauza de prânz
Pauza de prânz, urmată de o activitate de landart. Drumul de întoarcere va avea parte de alte explorări.
16:30
Rămas-bun
Ne luăm rămas-bun.
* Programul este estimativ, ne vom adapta la dinamica și nevoile grupului.
** Transportul și mâncarea sunt responsabilitatea participanților. Noi venim cu materialele pentru jocuri și activitățile educaționale.
*** Echipament: haine de drumeție (pantaloni impermeabili, bluză de corp, polar, geacă impermeabilă), ghete cu talpă aderentă, căciulă, mănuși, rucsac mic cu apă și gustări, termos cu ceai cald.

Date

Apr 09 2022
Expired!

Time

9:45 AM - 4:30 PM
Lunca Gârții, Argeș

Location

Lunca Gârții, Argeș
Category
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Leave a Reply