Home Events Excursie pentru familii în natură

Excursie pentru familii în natură

La început de primăvară vă invităm pe potecile noastre secrete!

🌱 Pădurile se trezesc la viață, așa că vă propunem o explorare în Subcarpații de Curbură, în apropiere de Bucegi și Leaota. Este o potecă știută doar de localnici și de noi, un tărâm plin de surprize pentru iubitorii de natură.

🌸Pe drum, ceata noastră de copii exploratori (6-12 ani) alături de părinți, va găsi flori și ierburi primăvăratice, un râu, și un loc de picnic foarte îmbietor: o poiană cu priveliște spre munții din jur

Pregătim, ca de obicei, jocuri educative despre: identificarea arborilor și florei montane, informații despre animale , ecosisteme, ecologie și protecția naturii

🔶Excursie în Subcarpații de Curbură – sâmbătă 7 mai.

Formular de înscriere

  • Gândim această ieșire ca un mix de ludic și experiențe de învățare în natură.
  • Concepem un cadru în care copilul poate explora muntele atât alături de părinți, cât și de alți copii.
  • Traseul va fi presărat cu jocuri și activități educative, inspirate de filosofii educaționale de tipul Montessorii și învățare experențială.
  Noi suntem Cristina Cucu, Gențiana Albotă și Ștefan Mera

  Siguranța traseului va fi asigurată de Cristina (Cuca) de la Boots on Roots, ghid montan de 5 ani, căreia îi place să motiveze atunci când vine greul urcării și să răsplătească efortul cu porții generoase de râs.

  Ludicul și partea pedagogică vor fi meșterite de Gențiana de la Ludic Nature, educator în natură cu 10 ani de experiență în lucrul cu copii. Ea își propune să declanșeze avalanșe de curiozități și mirări în fața naturii.

  Suportul logistic și multe informații despre plante, legende locale vor fi acordate de Ștefan, farmacist de profesie și împătimit al muntelui.

  💰 Vă propunem o formă de contribuție în sistem de economie a darului, pentru că vrem să facem accesibilă descoperirea naturii pentru copii și familii din contexte sociale diferite.

  Vă puteți plasa oriunde este confortabil pentru voi în intervalul 150 – 250 Ron un copil + un adult. Pentru fiecare membru extra al familiei 70 – 120 Ron.

  Pentru a putea avea o organizare lină a excursiei este necesar un avans de 100 Ron care reprezintă rezervarea locului în excursie. Avansul nu se returnează în caz că vă răzgândiți în privința participării, acesta se va folosi pentru cheltuielile de organizare și management de proiect.

  Avansul se returnează doar în cazul anulării excursiei din cauza condițiilor meteo, grup mai mic de 4 copii, măsuri de siguranță și protecție Covid.

  Vă așteptăm cu drag!
  Cristina, Gențiana și Ștefan

  Hourly Schedule

  Excursie pentru familii în natură

  9:45
  Întâlnire în sat
  10:00
  Drumeție
  Începem cu un joc de grup și de cunoaștere. Apoi pornim prin pădure, drumeție care va fi presărată cu jocuri educaționale: 🌳 identificarea arborilor 🦊 explicații despre animale 🍄 descrierea și explicarea ecosistemelor prezente 🌱 ecologie și protectia naturii.
  13:00
  Pauza de prânz
  Pauza de prânz la luminiș, urmată de o activitate land art și parcurs senzorial pe diferite elemente din natură.
  16:30
  Jocuri de închidere
  Ne luăm rămas-bun cu jocuri de închidere.
  * Programul este estimativ, ne vom adapta la dinamica și nevoile grupului.
  ** Transportul și mâncarea sunt responsabilitatea participanților. Noi venim cu materialele pentru jocuri și activitățile educaționale. Dacă aveți nevoie de transport, vă rugăm să ne comunicați din timp și încercăm să găsim o soluție. N-am lăsat pe nimeni acasă până acum :)
  *** Echipament: haine de drumeție (pantaloni lungi, bluză de corp/ tricou, polar, geacă de ploaie), ghete cu talpă aderentă, pălărie, rucsac mic cu apă și gustări, ochelari de soare, cremă solară.

  Date

  May 07 2022
  Expired!

  Time

  9:45 AM - 5:00 PM
  Mușcel, Dâmbovița

  Location

  Mușcel, Dâmbovița
  Category
  Boots On Roots

  Organizer

  Boots On Roots
  Galerie Foto cu Editiile trecute

  Leave a Reply