Home Events În Inima Pietrei Craiului: Traseul lui Anghelide

În Inima Pietrei Craiului: Traseul lui Anghelide

Vă invităm să explorați măreția de calcar a masivului Piatra Craiului pe un traseu spectaculos plin de surprize la tot pasul.
Padinile adânci sculptate în peretele vestic al Pietrei Craiului ascund forme spectaculoase formate prin eroziunea apei și a vântului de-a lungul timpului, trasee unice și un spectacol legendar al naturii ce ni se înfățișează în fața ochilor la fiecare clipă.
Traseul propus a fost descoperit și descris de Nicolae Anghelide în anul 1968 în Almanahul Turistic. Degetul lui Anghelide și Canionul lui Anghelide (Canionul Negru) sunt două formațiuni spectaculoase pe care le vom parcurge de-a lungul turei. Dar acestea nu sunt singurele surprize de-a lungul traseului: la ieșirea din Canionul lui Anghelide ne vom intersecta cu Brâul de Mijloc pe care îl vom străbate pe o porțiune în care vom traversa patru vâlcele din zona Văii Vladușca și Căldării Ocolite. Piatra Craiului își încântă drumeții la fiecare pas și își arată adevăratele frumuseți doar celor care îi străbat potecile mai puțin umblate.
Cu mult respect pentru măreția muntelui și cu multă recunoștință ne vom aventura împreună în inima Pietrei Craiului pentru a-i descoperi secretele, a ne bucura de liniște, a ne încărca sufletele de energie și a rămâne cu cele mai frumoase amintiri.
Detalii organizatorice:
Plecarea și întoarcerea din traseu se va face din Plaiul Foii.
Cine dorește, ni se poate alătura de vineri seara, când vom campa în apropierea Craiului și vom sta la o poveste, cântând la câteva instrumente. Astfel, vom fi fresh în dimineața următoare și deja intrați în atmosfera pașnică a muntelui.
Din motive de siguranță și pentru o bună organizare a acestei ture, numărul maxim de participanți este de 4 persoane.
Vremea este un factor important în buna desfășurare a unei ture alpine, deci ne rezervăm dreptul de a modifica data sau itinerariul pentru siguranța noastră și a participanților. Vom stabili de comun acord o dată ulterioară dacă este cazul de amânare a turei.
Costurile includ ghidajul, echipamentul comun, biletul de acces în Parcul Național Piatra Craiului și organizarea. Nu sunt incluse transportul, mesele, cazarea.
Dificultate traseu:
Va fi o tură de introducere în alpinism, pe poteci alpine nemarcate cu anumite zone expuse și riscante, stânci și iarbă posibil umede. Gradul de dificultate al traseului este 1A și necesită o bună pregătire fizică, anduranță (durata turei aprox. 8-10 ore) și minime cunoștințe tehnice de cățărare. Veți fi asistați în permanență de ghizii dumneavoastră pentru o parcurgere în siguranță a porțiunilor mai dificile.
Echipament necesar:
Bocanci 3 sezoane impermeabili și cu talpă aderentă
Cască
Ham
Carabiniera, dispozitiv de rapel, anneau
Îmbrăcăminte adecvată pentru drumeție
Geaca impermeabila, wind-stopper
Mâncare și apă suficiente pentru o zi
Bețe de drumeție
Cremă solară și ochelari de soare
Frontală
Rucsac de tură de o zi
Multă energie și voie bună
Echipamentul comun este pus la dispoziție de ghizi. Dacă este nevoie de ceva din echipamentul individual (cască, ham, dispozitiv de rapel), se poate pune la dispoziție dacă ne anunțați din timp.

  • ÎNSCRIERI: Pentru înscrieri, costuri și mai multe detalii organizatorice, vă rugăm să ne scrieți la
  • Telefon: 0720455245
  • Informatii suplimentare:

     

    Cristina Cucu este ghid montan autorizat (legitimație nr. 5900), membră a Clubului Alpin Român și deține certificat de prim ajutor. Aceasta tura este organizata in colaborare cu Summits' Experts.

Date

Aug 29 2020
Expired!

Time

All Day

Location

Piatra Craiului
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Leave a Reply