Home Events Trekking și camping în Măcin (13-15 mai 2022)

Trekking și camping în Măcin (13-15 mai 2022)

Cei mai bătrâni munți din țară ne așteaptă cu frumuseți și surprize nebănuite: flori sălbatice de toate culorile (bujorii de stepă nu vor lipsi!), țestoase, greieri borțoși și formațiuni geologice deosebite. Haideți să petrecem un weekend la cort în munții Măcinului și să-i străbatem cărările atât de frumoase în această perioadă a anului.

Traseele nu sunt grele, de aceea, excursia se poate adresa și familiilor cu copii de la 7 ani în sus. Ba chiar va fi extrem de interesant pentru cei mici!

Program

Ziua 1 (sâmbătă)

Traseul pe Culmea Pricopanului, creasta cea mai spectaculoasa din aria parcului, cu cele mai felurite forme geologice. Pe acest traseu, am găsit, în fiecare an, faimoșii greieri borțoși, niște insecte care pe cât de fioroase par, pe atât sunt de inofensive și impresionante cu ”armura” lor.

Distanță aprox. 8 km cu diferență mică de nivel.

Seara, povestim în jurul focului, admirăm stelele și ascultăm concertul de șacali urlând în depărtare. Cazare la cort în camping semi-organizat (acolo vin și alți oameni să campeze, adică nu vom fi singuri, dar toaleta este în pădure, izvorul la 5 minute).

Ziua 2 (duminică)

După ce bem cafeluța în cea mai verde și mai liniștită poiană, pornim spre traseul pe vârful Țuțuiatu, cel mai înalt din acest masiv, de numai 467 m, cu priveliști superbe către toată Dobrogea și către Dunăre.

Pe drum, dacă suntem norocoși, și de obicei suntem, găsim tufele de bujori atât de îndrăgiți, pe care îi vom mângâia doar cu privirile, și apoi vă arătăm locul nostru secret unde se adună țestoasele la taifas. Admirăm granitul specific de Măcin și coborâm la baza muntelui, luându-ne rămas bun de la acest parc minunat.

Distanță aprox. 7 km cu diferență mică de nivel.

 

Echipament

 • Cort, sac de dormit (indice de confort aprox. 10 grade), salteluță/ saltea gonflabilă/ izopren – dacă vă lipsește ceva, puteți închiria de la noi sau vă punem în legătură cu partenerii noștri care au echipament de camping de închiriat
 • Bocanci/ pantofi de drumeție
 • Sandale de trekking/ pantofi confortabili (de stat seara la cort)
 • Pantaloni lungi de trekking
 • Tricouri / bluze de corp
 • 1 polar (seara se lasă răcoare)
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pălărie/ șapcă
 • Ochelari de soare, cremă solară
 • Rucsac de tură (aprox. 30 L)
 • Frontală cu baterii încărcate
 • Trusa de igiena personala + prosopel, mini-trusă medicală (vom avea și noi una de grup, dar să vă luați produsele de care aveți nevoie regulat)
 • Mâncare/băutură pt 2 zile (nu avem restaurant, magazin în zona de campare – doar duminică în sat) + accesorii de gătit dacă aveți (aducem și noi câteva, dar nu ajung pentru un grup)

Transport

Cu mașinile personale, sau cine dorește, poate veni cu noi în van și împărțim costurile. Noi plecăm de vineri după-amiaza și așa vă recomandăm și vouă, ca să evitați aglomerația și nici să nu vă treziți cu noaptea în cap sâmbătă dimineața (drumul durează circa 3h30-4h de condus).

Începem traseul de sâmbătă la ora 9, deci vă rugăm să nu întârziați ca să nu ținem țestoasele să ne aștepte.

Contribuție

250 lei de adult, 200 lei de copil.

Costul include:
🔹 2 zile de ghidaj cu ghid montan autorizat
🔹 albumul foto & video al evenimentului
🔹 logistica organizatorilor

Costul nu include:
🔹 transportul
🔹 mâncarea pentru 2 zile;
🔹 taxa de vizitare a Parcului National Muntii Macinului – 6 lei/persoana

Date

May 13 - 15 2022
Expired!

Time

All Day

Location

Măcin
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Leave a Reply