Home Events Și eu POT o zi pe munte, Valea Berii (Ciucaș)

Și eu POT o zi pe munte, Valea Berii (Ciucaș)

Traseu de 5 gărgărițe 🐞🐞🐞🐞🐞

Munte, natură, socializare pentru copii și părinți 👩‍👩‍👧‍👦🌲👩‍👦🍄:

Vine vara și pregătim o nouă ediție de excursii incluzive împreună cu Asociația SUPRA. Alături de ei, am reușit anul trecut să cunoaștem multe familii cu copii tipici și atipici, dornici să petreacă timp în natură.

Muntele este acolo pentru toți, indiferent de condiția fizică și psihică, iar noi ne bucurăm să aducem copiii mai aproape de munți. Plimbările sunt ușoare și alegem zone mai puțin turistice, deci puteți veni cu încredere. Turele vor fi în zile de miercuri, în general (tocmai pentru a evita aglomerația pe șosele și pe poteci) și se adresează tuturor familiilor iubitoare de natură.

Evenimentele sunt gratuite. Totuși, dacă doriți să susțineți aceste excursii incluzive, puteți face donații direct către Asociația S.U.P.R.A. sau prin Galantom.

Urmăriți site-urile și paginile noastre de Facebook pentru calendarul turelor și locurile pe care le vom vizita.

Este iar timpul să ne pregătim pentru următoarea excursie, în care să ne bucurăm, pur și simplu, de natură!

Plimbarea a treia va fi pe Valea Berii, unde vom merge pe o pantă ușoară, mai mult prin pădure, feriți de soarele puternic al zilei, în căutare de plante specifice zonei și atenți la faună: veverițele sigur vor veni să ne vadă, curioase cum sunt, și poate avem noroc să vedem și alte viețuitoare mici ale pădurii, dar și păsări. Vom merge cât putem, apoi, când vom obosi, vom face un popas pentru masa de prânz cu ce ne-am adus în rucsac, vom juca jocuri amuzante și ne vom pregăti pentru întoarcerea pe același drum.

Data: 5 iulie (marți)

Plecare în traseu: ora 10 (recomandăm plecarea din București cu 2,5-3h înainte)

Distanță 10 km dus-întors

Diferență de nivel, aprox. 400 m

Durată: traseul durează aproximativ trei ore dus-întors, dar, având în vedere că vor fi și copii care merg mai încet și vom avea mai multe pauze decât de obicei, putem prevedea timpul dublu. Popasul va dura și el cel puțin o oră, poate chiar două, timp în care cei mai odihniți vor explora zona, în căutare de floră specifică (#treasurehunt).

Excursia este ideală pentru copiii iubitori de natură și activități în aer liber de toate vârstele, și este incluzivă. În această excursie sunt bineveniți copii cu sau fără dizabilități, cu sau fără experiența plimbărilor în natură. Fiind un eveniment pentru familie, toți copiii vor fi însoțiți de cel puțin un părinte sau o rudă și, pentru ca experiența să fie cât mai plăcută și sigură, vor fi asistați permanent de ghizii montani de la Boots on Roots.

  • ÎNSCRIERI: Pentru înscrieri
  • Informatii suplimentare:

    Pentru înscrieri și informații suplimentare: Asociația SUPRA

Date

Jul 05 2022
Expired!

Time

10:00 AM - 6:00 PM

Location

Valea Berii (Ciucaș)
Category
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Other Organizers

Asociația SUPRA
Asociația SUPRA

Leave a Reply