Home Events Să Înceapă Relaxarea – 3 Episoade

Să Înceapă Relaxarea – 3 Episoade

3 zile libere – 3 drumeții diferite! 🏞️

Hai la un weekend prelungit de relaxare și multă mișcare! Hai la turul inaugural Boots on Roots! 🎉

Poți opta pentru 1 zi, 2 zile, sau toate cele 3 zile de distracție montană!

🏕️ Pentru că cea mai sigură și ușoară cazare în acest context de pandemie este cortul: Vom campa și ne vom plimba prin jurul masivului Piatra Craiului. Vom ridica corturile în Prăpăstiile Zărnești unde avem și sursă de apă (izvor) 💧💦

🖍️Sâmbăta va începe cu o tură de încălzire de genul “Over the hills and not so far away”, din Prăpăstiile Zărnești prin Satul Măgura , peste dealuri și păduri până în Bran. 🌄

Din satul Măgura vom urca până pe vârful Măgura, un loc cu o frumoasă priveliște a întregii văi și a masivelor ce o străjuiesc.

☑️ Ne vom putea bucura de dealuri și poieni pline de flori, peisaje pitorești și păduri răcoritoare. În Bran ne va aștepta vanul cu care ne vom întoarce în Prăpăstiile Zărnești.

▶️Detalii tehnice:
– distanță aprox 12 km
– diferență de nivel aprox +300m, -700m
– grad de dificultate ușor

🖍️ Duminica va fi pentru cei mai îndrăzneți!

Dis de dimineață vom porni spre Plaiul Foii de unde începem urcarea și explorarea văilor de abrupt din masivul Piatra Craiului.

Vom urca pe Padina Popii și vom coborî pe Padina Șindileriei. Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase văi din peretele vestic al masivului.

Ne vom bucura de peisaje aproape fantastice, cu văi adânci, pereți înalți și frumoase sculpturi carstice atât de specifice masivului. Vom parcurge și o scurtă porțiune din creasta nordică a Pietrei Craiului, între vârful Padina Popii și vârful Turnu. Aceasta e o tură în care nu ne vom plictisi, cu siguranță, fiindcă, așa cum ne place nouă să spunem, vom înota printr-o mare de jnepeni şi vom face surfing pe grohotiș! 🏄

⚠️O condiție fizică bună și anduranță sunt necesare pentru parcurgerea acestui traseu.

Pe parcursul traseului vom întâlni porțiuni de cățărare pe care le vom trece cu ușurință, fiind protejate de lanțuri.⛓️

☑️ În această tură vom avea ocazia să învățăm câteva tehnici elementare de cățărare, orientare în traseu și parcurgerea unui traseu în deplină siguranță.

▶️ Detalii tehnice:
– distanță aprox 20 km
– diferență de nivel aprox +1300m, -1300m
– grad de dificultate mediu – dificil

🖍️Luni va fi o zi cu o tură relaxantă dar intensă.

Vom pleca din Prăpăstiile Zărnești și vom face o noua tură de genul “Over the hills and not so far away” 🌄. Vom urca ușor de-a lungul Prăpăstiilor Zărnești până vom ajunge în zona La Table, apoi Șaua Joaca, de unde avem o panoramă splendidă asupra crestei Craiului. Vom coborî treptat spre marginea satului Peștera, apoi satul Măgura și înapoi în Prăpăstiile Zărnești pentru a termina circuitul.

▶️ Detalii tehnice :
– distanță aprox 13 km
– diferență de nivel aprox +600m,-600m
– grad de dificultate ușor

🎽Echipament necesar
– Bocanci de 3 sezoane
– Tricou si/sau bluza tehnică
– Pantaloni de drumeție
-O geacă softshell
– polar
– Rucsac de tură de o zi 30L
– apă suficientă pentru o zi
– mâncare pentru picnic (sandvișuri, fructe uscate, nuci, semințe dulciuri etc. )
– Recomandăm bețe de drumeție
– Ochelari de soare, cremă solară
– dezinfectant

⚠️Pentru traseul de duminică este nevoie de cască.

🏕️ Dacă vrei să rămâi o noapte sau două pentru mai multă distracție, nu uita cortul, sacul de dormit, izoprenul, frontala și hainele de schimb.

➡️ Dacă lipsește ceva din echipament (cască, cort, etc. >în afară de haine și bocanci!) și ai vrea să închiriezi, dă-ne un semn, te putem ajuta.🔔Orice schimbări survenite pe parcurs pot duce la modificarea traseului la fața locului.
🔔Prioritatea noastră principală este siguranța întregului grup, de aceea ne rezervăm dreptul de a modifica itinerariul după cum considerăm de cuviință pentru a menține integritatea și siguranța grupului pe tot parcursul turului.

➡️Contribuția ta
🔺150 lei/persoană pentru turele de sâmbătă și luni
🔺200 lei/persoană pentru tura de duminică
🔔Este inclus ghidajul cu ghid montan autorizat Cristina Cucu nr. 5900, transferul din Bran înapoi în Prăpăstiile Zărnești (tura de sâmbătă), planificarea și urmărirea unei bune desfășurări a turelor în deplină siguranță și distracția cu noi!
🔔Nu sunt incluse în cost: mâncarea, cazarea și transportul.
🔔Pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile în natură și doresc transport 🚙, noi plecăm din București în ziua de sâmbătă (dimineața) și înapoi la București în ziua de luni (seara). Costul transportului este de 50 lei de persoană (un transport) sau 80 lei (dus-întors). Număr limitat de locuri în van: 4 persoane care vor avea un loc liber între ele. Vă invităm, de asemenea, să purtați mască și mănuși în timpul transportului.
🔔Pentru cei care doresc să stea cu noi mai multe zile, vom campa la cort în Prăpăstiile Zărnești și ne-am bucura să vă avem alături, departe de aglomerație și de zgomot 🌌

Pentru înscrieri și mai multe detalii organizatorice,
📧 Cristina@bootsonroots.com
📱0720455245 Cristina

Hourly Schedule

Durată și desfășurare

10:00
Întâlnire
Întâlnire, joc de grup și de cunoaștere. Apoi pornim pe o potecă ce urcă domol (diferență mică de altitudine, aprox. +350 m), traseul fiind presărat cu jocuri educaționale: 🌿 cum se trezește natura primăvara; 🌲 identificarea arborilor - explorăm ludic și senzorial scoarțele; 🐾 animale care ies din hibernare; 🐿️ activitate de landart; 🌾 ecologie și protectia naturii.
13:00
Pauza de prânz
Pauza de prânz, urmată de o activitate de landart. Drumul de întoarcere va avea parte de alte explorări.
16:30
Rămas-bun
Ne luăm rămas-bun.
* Programul este estimativ, ne vom adapta la dinamica și nevoile grupului.
** Transportul și mâncarea sunt responsabilitatea participanților. Noi venim cu materialele pentru jocuri și activitățile educaționale.
*** Echipament: haine de drumeție (pantaloni impermeabili, bluză de corp, polar, geacă impermeabilă), ghete cu talpă aderentă, căciulă, mănuși, rucsac mic cu apă și gustări, termos cu ceai cald.

Date

Mar 30 2020 - Jun 01 2020
Expired!

Time

6:30 AM - 9:00 PM

Location

Piatra Craiului
Category
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Leave a Reply