Home Events Facem aventurarița în Buila-Vânturarița !

Facem aventurarița în Buila-Vânturarița !

La sfarsitul lunii iunie, mergem intr-unul dintre cele mai salbatice parcuri nationale, Parcul Buila-Vanturarita. Va propunem o traversare a partii nordice a crestei, care este cea mai spectaculoasa, de altfel, ajungand pe cele doua varfuri semnificative care ii dau si numele – Buila si Vanturarita Mare. ⛰️

☀️Ziua 1 (sambata)

Intalnirea va avea loc la ora 10,30 la cantonul silvic Cheia unde vom lasa masinile. Aici ne putem alimenta cu apa de la un izvor, ne echipam si pornim in traseu.

Coordonate GPS 45.271831, 24.123070

Traseul de sambata este foarte variat, trecand prin padure, cat si prin zone stancoase si aventuroase🏞️, unde ghizii nostri va vor asigura daca este necesar. De-a lungul crestei, vom ajunge pe varfurile Vanturarita Mare 1885m si Buila 1848m. De aici, avem o vedere frumoasa catre masivele din jur: Cozia, Fagaras, Parang. 😎

Continuam traseul in coborare si vom ajunge intr-un loc cu totul special, Curmatura Builei (1561m) la refugiul cu acelasi nume. Aici vom petrece o seara minunata povestind in jurul unui foc, iar noaptea vom dormi in refugiu. 🏕️🔥🌌

Veti avea nevoie de sac de dormit si izopren.

Exista doua izvoare in apropierea refugiului. 💧

➡️ Detalii tehnice

  • Gradul de dificultate al turei de sambata este mediu din punct de vedere tehnic, dar vom urca aproximativ 1000 m diferenta de nivel cu rucsacul in spate.
  • Durata aproximativ 8 ore

☀️Ziua 2 (duminica)

Ne trezim dimineata devreme, luam micul dejun si savuram un ceai sau o cafea calda, avand o priveliste de vis! 😍😎☕🍵

Traseul de duminica merge paralel cu cel din creasta, dar la o altitudine mai mica. Drumul este foarte pitoresc, trecand prin mai multe poieni ascunse in vastele paduri de molid si zone de stanci prabusite. Ne vom intoarce la masini incarcati de energie si voie buna!

➡️Detalii tehnice

  • Grad de dificultate usor-mediu
  • Diferenta de nivel aproximativ 700m
  • Durata aproximativ 6 ore

➡️Echipament necesar:

Bocanci de 3 sezoane, pantaloni de trekking, bluza de corp si tricou tehnice, geaca impermeabila si rezistenta la vant, polar (haine groase), palarie/buff, ochelari, crema solara, bete de trekking, lanterna frontala, bidon pentru apa, rucsac pentru tura de 2 zile.

➡️Pentru dormit la refugiu, veti avea nevoie de sac de dormit si izopren.

☀️Costul turei: 200 lei/ persoana

Include: ghidajul cu ghid montan autorizat Cristina Cucu (legitimatie nr. 5900) , planificarea si organizarea turei in deplina siguranta.

Nu include: mancarea, cazarea si transportul.

🥫Participantii la tura isi vor aduce propria mancare necesara pentru doua zile.
Fiecare participant va avea grija sa-si aduca propriul sac de dormit si izopren.

🚙La cerere, putem oferi transport dus-intors Bucuresti – Cabana Cheia pentru 7 persoane contra sumei de 80 lei/ persoana.

Numar de participanti: 6
⚠️O condiție fizică bună și anduranță sunt necesare pentru parcurgerea acestui traseu.
🔔Orice schimbări survenite pe parcurs (conditii meteo, de exemplu) pot duce la modificarea traseului la fața locului.
🔔Prioritatea noastră principală este siguranța întregului grup, de aceea ne rezervăm dreptul de a modifica itinerariul după cum considerăm de cuviință pentru a menține integritatea și siguranța grupului pe tot parcursul turului.
⚠️Atentie! Tura montana este organizata cu respectarea regulilor de igiena si distantare sociala! Este recomandat sa aveti la voi manusi si masca de protectie, precum si dezinfectant pentru maini!

➡️Inscrierea la eveniment este valabila doar dupa achitarea unui avans de 150 lei pana in data de 18 iunie. In cazul in care renuntati la tura dupa aceasta data, avansul nu se va mai restitui (daca doriti, puteti gasi un inlocuitor pentru tura).

Pentru înscrieri și mai multe detalii organizatorice,
📧 cristina@bootsonroots.com
📱0720455245 Cristina

Date

Jun 20 - 21 2020
Expired!

Time

10:30 AM - 7:30 PM

Location

Parcul Național Buila-Vânturarița
Category
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Leave a Reply