Drumeție de o zi pentru familii cu copii

Excursiile de o zi pentru copii și părinți sunt evenimente regulate care se întâmplă o dată pe lună. Familiile merg pe un traseu ușor, accesibil pentru copii de 6-12 ani, însoțiți de ghizi montani și educatori de mediu. Ne bucurăm de natură și învățăm, prin jocuri, despre munți și lumea care ne înconjoară, cu veselie și curiozitate. Peisajele se schimbă la fiecare anotimp, la fel și poveștile din natură, echipamentul și multe aspecte despre care dorim să-i învățăm pe cei mici. 

În general, adunăm o ceată de 10-15 copii exploratori (6-12 ani) pe care să-i ghidăm jucăuș o zi întreagă, alături de părinți, pe un traseu montan deosebit (schimbăm locul în fiecare lună și încercăm să le arătăm familiilor locuri mai puțin turistice).

Pregătim, ca de obicei, jocuri educative despre ce se întâmplă cu natura în această perioadă a anului, identificăm arborii, căutăm urme de animale, aflăm informații despre geologia și geografia locului.

🐾🐻🗺️

Așa a fost edițiile trecute »

UNDE?

Schimbăm muntele în fiecare lună

CÂND? *

În fiecare lună, de obicei într-o zi de sâmbătă

Ne puteți urmări pe social media și ne puteți trimite adresa de email pentru a afla primii despre viitoarele excursii, prin newsletter!​

⌛ Ce facem și cum se desfășoară:

Ora 09:45 întâlnire la baza traseului și pornim explorarea. Drumeția va fi presărată cu descoperiri și jocuri educaționale.

Ora 12:30 facem o pauză de prânz pe traseu (puteți aduce un izopren/păturică pentru mai mult confort). Apoi mai urmează o rundă de curiozități, la care se adaugă o joacă zdravănă prin natură, și construirea unui iglu/ adăpost în funcție de anotimp. 

În jurul orei 16:00-17:00, ne întoarcem la mașini, ne luăm rămas-bun de la munți și promitem să mai revenim.

* Programul este estimativ, ne vom adapta la dinamica și nevoile grupului.

🏡 Cazare: pentru cine consideră necesar, există multe variante de cazare în zonă, dacă doriți să evitați oboseala acumulată la condus. Fie vineri seara înainte de tură, fie sâmbătă după tură.

Noi suntem Cristina Cucu, Gențiana Albotă și Ștefan Mera!

Vă propunem o formă de contribuție în sistem de economie a darului, pentru că vrem să facem accesibilă descoperirea naturii pentru copii și familii din contexte sociale diferite.

Vă puteți plasa oriunde este confortabil pentru voi în intervalul 150 – 250 RON un copil + un adult. Pentru fiecare membru extra al familiei adăugați 70 – 120 RON.

Pentru a putea avea o organizare lină a excursiei, este necesar un avans de 100 RON care reprezintă rezervarea locului în excursie. Avansul nu se returnează în caz că vă răzgândiți în privința participării, acesta se va folosi pentru cheltuielile de organizare și management de proiect. Avansul se returnează doar în cazul anulării excursiei din cauza condițiilor meteo severe sau grup mai mic de 4 copii.

Transportul și mâncarea sunt responsabilitatea participanților, noi venim cu materialele pentru jocuri, activități educaționale. Dacă aveți nevoie de transport, anunțați din timp și încercăm să găsim locuri la alte familii participante.

  • haine de drumeție
  • geacă/pelerină impermeabilă
  • ghete cu talpă aderentă și impermeabile
  • parazăpezi
  • rucsac mic cu apă și gustări (și pentru copii)
  • termos cu ceai cald,
  • căciulă
  • mănuși
  • cremă solară.

Înscrieri și detalii sumplimentare
la cristina@bootsonroots.com și la telefon 0720 455 245 (Cristina) sau 0749 337 541 (Ștefan).

Data limită de înscriere: 26 iunie (miercuri)

Vă așteptăm cu drag!❄️👣
Cristina, Gențiana & Ștefan