Home Events Și eu POT o zi pe munte, Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa

Și eu POT o zi pe munte, Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa

Traseu de 7 gărgărițe 🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

Munte, natură, socializare pentru copii și părinți 👩‍👩‍👧‍👦🌲👩‍👦🍄:

Vine vara și pregătim o nouă ediție de excursii incluzive împreună cu Asociația SUPRA. Alături de ei, am reușit anul trecut să cunoaștem multe familii cu copii tipici și atipici, dornici să petreacă timp în natură.

Muntele este acolo pentru toți, indiferent de condiția fizică și psihică, iar noi ne bucurăm să aducem copiii mai aproape de munți. Plimbările sunt ușoare și alegem zone mai puțin turistice, deci puteți veni cu încredere. Turele vor fi în zile de miercuri, în general (tocmai pentru a evita aglomerația pe șosele și pe poteci) și se adresează tuturor familiilor iubitoare de natură.

Evenimentele sunt gratuite. Totuși, dacă doriți să susțineți aceste excursii incluzive, puteți face donații direct către Asociația S.U.P.R.A. sau prin Galantom.

Urmăriți site-urile și paginile noastre de Facebook pentru calendarul turelor și locurile pe care le vom vizita.

Dornici de aventuri în natură? Hai să descoperim împreună un traseu spectaculos la poalele Bucegilor, ușor de parcurs de piciorușele fără experiență de plimbări pe munte, dar de-a lungul căruia natura a decorat cu de toate: un șir de chei de-a lungul râului Ialomița, o cascadă cu apă cristalină și un lac neașteptat de turcoaz.

După ce traversăm frumoasele Chei ale Zănoagei, ajungem la Cascada 7 Izvoare, unde se spune că se găsește cea mai pură apă din lume și că se filtrează printr-un zăcământ de argint până țâșnește la suprafață. Trebuie să mergem și noi să o gustăm! Continuăm drumeția ajungând la Lacul Scropoasa – lac de baraj artificial de o frumusețe deosebită înconjurat de o vegetație luxuriantă. Ne întoarcem pe același drum, făcând un picnic în poiana de lângă cabana Scropoasa, unde avem loc destul să ne tolănim, să ascultăm povești despre munte și să ne distrăm cu jocuri interactive.

Data: 31 august (miercuri)

Plecare în traseu: ora 10 (recomandăm plecarea din București cu 2,5-3h înainte)

Distanță 7 km dus-întors

Diferență de nivel, aprox. 200 m

Durată: traseul durează aproximativ 3 ore dus-întors, dar, având în vedere că vor fi și copii care merg mai încet și vom avea mai multe pauze decât de obicei, putem prevedea timpul dublu.

Excursia este ideală pentru copiii iubitori de natură și activități în aer liber de toate vârstele, și este incluzivă. În această excursie sunt bineveniți copii cu sau fără dizabilități, cu sau fără experiența plimbărilor în natură. Fiind un eveniment pentru familie, toți copiii vor fi însoțiți de cel puțin un părinte sau o rudă și, pentru ca experiența să fie cât mai plăcută și sigură, vor fi asistați permanent de ghizii montani de la Boots on Roots.

  • ÎNSCRIERI: Pentru înscrieri
  • Informatii suplimentare:

    Pentru înscrieri și informații suplimentare: Asociația SUPRA

Date

Aug 31 2022
Expired!

Time

10:00 AM - 6:00 PM

Location

Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa
Category
Boots On Roots

Organizer

Boots On Roots

Other Organizers

Asociația SUPRA
Asociația SUPRA

Leave a Reply